végrehajtásSzakszerű segítség végrehajtás előtt és közben

Végrehajtás esetén is nagyon fontos, hogy a bajba jutott adós minél hamarabb kérjen szakszerű segítséget! Minél kevésbé harapódzott el a probléma, annál valószínűbb, hogy komolyabb károk nélkül kikerülhetünk a helyzetből. Ilyenkor még lehet tárgyalni a hitelezőkkel kedvezőbb feltételek elérése céljából. Ügyfeleinknek semmit sem kell tenniük a tanácsadáson történt egyeztetést követően, mindent intézünk helyettük! Akkor sincs veszve minden, ha már eljárás folyik az ügyféllel szemben. Ebben az esetben helyette tárgyalhatunk a követeléskezelőkkel, amivel már önmagában is nagyterhet vállalhatunk át az ügyfeleinktől. Ugyanis sokaknak problémát okoz, hogy a tárgyalás során hatékonyan és szakértelemmel álljanak ki az érdekeik mellett. Az utolsó szakasz az, amikor már elindult a végrehajtás, s ilyenkor a legkisebb a mozgástér. Ebben a helyzetben is tudunk azonban segíteni, például felügyelhetjük, hogy a végrehajtó szabályosan jár-e el. Nyerhetünk időt olyan helyzetekben, amelyekben kisebb célok még elérhetők, a végrehajtás akár le is állítható illetve felfüggeszthető.

Időben kérjen segítséget!

segítség időben - végrehajtásA hiteleik fizetésével kapcsolatban az emberek többsége általában már azelőtt megérzi, hogy túl sok a teher, és nem tudja már sokáig cipelni, hogy a kritikus helyzet, a végrehajtás bekövetkezne. Ez az ideális pillanat arra, hogy segítséget kérjenek! Ekkor ugyanis még nem menthetetlen a helyzet! Ha még tudják fizetni a részleteket, nagyobb a mozgástér, több lehetőség áll rendelkezésünkre a megoldás megtalálására. Ilyen esetekben a tanácsadást követően még tárgyalhatunk a hitelezőkkel, megpróbálhatunk kedvezőbb feltételeket elérni. A hozzánk fordulónak a tanácsadást követően lehetősége van arra, hogy megbízzon minket képviseletével, s eljárunk helyette.

végrehajtás - tárgyalunk Őn helyettTárgyalunk Ön helyett!

A második szakasz az, amikor már elindult valamilyen eljárás az ügyféllel szemben. Még ekkor is sok mindent tehetünk, például tárgyalhatunk a követeléskezelőkkel az ügyfél helyett, ahogy arról is mi tájékoztatjuk a hitelezőket, hogy a jövőben ellátjuk az ügyfél képviseletét. Ezzel adott esetben hatalmas terhet veszünk le a bajba jutott emberek válláról, ugyanis az emberek nagy többsége nem tud szakszerűen kiállni az érdekeiért, és esetleg emiatt megy bele egy olyan fizetési konstrukcióba is, ami nem előnyös számára.

 

 

 

leállítható végrehajtás

Leállítható a végrehajtás

A harmadik szakaszban a legnehezebb. Ez az a pont, amikor már a végrehajtónál van az ügy. Ilyenkor még mindig fel tudjuk venni a hitelezőkkel a kapcsolatot; és megpróbáljuk leállítatni vagy felfüggesztetni a végrehajtást. Ehhez azonban arra van szükség, hogy legyen egy kitűzött cél, amit el szeretnénk érni.

Bár a törvényi mozgástér ekkor a legkisebb, azonban ilyenkor is sokat segíthetünk például azzal, hogy figyeljük, szabályosan jár-e el a végrehajtó. Segíthetünk ezen felül az ügyfélnek időt nyerni, ami sokszor kihúzhatja a bajból, hiszen gyakran előfordul, hogy mindössze 30-40 napra lenne szüksége ahhoz, hogy megoldhassa a kritikus helyzetet.

végrehajtás megoldásNe szenvedjen a szükségesnél nagyobb kárt!

Ha már odáig jutott az ügy, hogy a végrehajtás ingó és/vagy ingatlan árveréssel zárul, akkor az árverés menetét tudjuk figyelemmel kísérni.
A tanácsadást követően az ügyféllel együtt igyekszünk megfogalmazni a követendő célt, mindenekelőtt szem előtt tartva a kötelezett anyagi lehetőségeit és ezt megpróbáljuk érvényesíteni a hitelezőkkel folytatott tárgyalás során.
Kiutat jelenthetnek még az új jogszabályok is. 2014. március 15-én lép hatályba az új Ptk., melynek értelmében meg fognak változni az elévülési idővel kapcsolatos szabályozások, ugyanis az ügy, ha elévült, akkor erre hivatkozással állítjuk le a végrehajtást.